"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄК поговорить з Росією про перегляд угод щодо "Південного потоку" - Еттінгер

Четвер, 12 грудня 2013, 15:04

Європейська комісія буде вести переговори з Росією з метою перегляду угод з шістьма країнами ЄС, через які повинен пройти газопровід "Південний потік".

Про це заявив член ЄК Гюнтер Еттінгер у Брюсселі на прес-конференції за підсумками засідання Ради ЄС з енергетики, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, ЄС підтримує будівництво "Південного потоку" при повазі законодавства Євросоюзу.

"Повинні бути дотримані всі вимоги ЄС, як з розділення операторів і виробників енергії, так і в тому, що стосується доступу до газопроводу підприємств третіх країн, а також природоохоронного законодавства", - пояснив єврокомісар.

Реклама:

Він також повідомив, що в процесі переговорів Єврокомісія буде діяти на підставі мандатів, наданих їй відповідними державами-членами ЄС, і надасть їм юридичну підтримку.

Член Єврокомісії підтвердив заяви які робилися раніше, що на підставі запитів ЄС може надавати державам-партнерам право на вилучення з положень законодавства в галузі енергетики.

При цьому він зазначив, що такі винятки робляться на тимчасовій основі. Вилучення були зроблені для "Північного потоку", але для "Південного потоку" запитів не було.

"Російські партнери працювали на двосторонній основі з країнами ЄС", - сказав Еттінгер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!