У Путіна готові в будь-яких форматах вести переговори про МС з Україною

Четвер, 12 грудня 2013, 09:03

Росія готова вести переговори про митні відносини з Україною в будь-якому форматі, в тому числі за участі ЄС, але застерігає від ухвалення рішень під впливом вуличних протестів.

Про це заявив перший віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов російським журналістам у Вашингтоні, пише "РИА Новости".

Після того, як Київ призупинив підготовку до підписання угоди про асоціацію з ЄС, в Києві почалися масові протести.

Росія раніше попереджала, що зона вільної торгівлі з ЄС і потенційне членство в Митному союзі країн СНД для України несумісні. Український уряд побоюється, що в разі укладення угоди з ЄС відповідні митні заходи Росії можуть зашкодити українській економіці.

Реклама:

"Ми, як мені видається, значно гнучкіше, ніж Європа. Ми готові вести переговори в різних форматах. Найголовніше - щоб домогтися реального результату. Ми за результат, а не за формат. Тому який формат буде зручний нашим партнерам, в такому ми і будемо працювати", - сказав Шувалов.

"Наскільки я розумію, ми всі зацікавлені в тому, щоб події в Україні були якомога м'якше завершені. Ніхто не хоче ніякої ескалації", - уточнив перший віце-прем'єр.

За словами Шувалова, всі зацікавлені в обговоренні суті справи - як Україна буде далі розвивати свою економіку, в яких партнерствах, яку інтеграцію і з ким буде здійснювати.

"Тільки все це потрібно робити в спокійному стані. Це під впливом настроїв вулиці або під жорстким впливом опонентів зробити неможливо. Це визначення долі країни, і це потрібно зробити, зваживши всі "за" і "проти", - вважає Шувалов.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!