Microsoft задумалася про скасування плати за мобільні Windows

Середа, 11 грудня 2013, 20:54

Корпорація Microsoft розглядає можливість зробити дві свої операційні системи - Windows Phone і Windows RT безкоштовними для виробників пристроїв.

Про це пише "Lenta.ru" з посиланням на The Verge.

За інформацією джерел близьких до Microsoft, безкоштовні Windows можуть увійти до складу Threshold - великого пакета програмних оновлень для Windows, Windows Phone та ігрової консолі Xbox One, над яким зараз працює Microsoft.

Пакет, як очікується, вийде навесні 2015 року. Скасування плати приверне увагу виробників до "операційки" Microsoft і допоможе системам конкурувати з платформою Android, яка в даний час є найпопулярнішою мобільною ОС і займає понад 80% ринку.

Реклама:

Як зазначається, щоб не втратити доходи, Microsoft може ввести додаткові джерела прибутку: наприклад, почати продавати рекламу в додатках для інтерфейсу Metro. У програмах для Android і iOS можливість розміщення реклами присутня.

Операційна система Windows RT призначена для планшетів з процесорами ARM, а Windows Phone - для смартфонів. Від Windows 8 RT відрізняється "урізаним" середовищем робочого столу і несумісністю з класичними Windows-додатками.

Найбільшим виробником пристроїв на Windows Phone є Nokia. На початку вересня Microsoft оголосила, що купує мобільний бізнес Nokia, у тому числі виробництво смартфонів Lumia. Очікується, що операція буде закрита в 2014 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: