Україна і Росія можуть повернути посередника у схему постачання газу

Середа, 11 грудня 2013, 18:54

НАК "Нафтогаз" готує додаткові угоди до існуючого газового контракту з російським газовим монополістом компанією "Газпром", які дозволяють повернути на ринок посередницьку структуру.

Про це пише УНІАН з посиланням на джерело.

За словами джерела, між українським "Нафтогазом" і компанією "Газпром" може з'явитися комерційна структура-посередник, як це було в період з 2006 по 2008 рік, коли швейцарська компанія RosUkrEnergo AG, що належить "Газпрому" та українським бізнесменам Дмитру Фірташу і Івану Фурсіну, виступала монопольним постачальником природного газу в Україну.

"Готуються доповнення до контракту. Між Україною і Росією може з'явитися оператор, як це було в часи RosUkrEnergo. "Нафтогаз" купуватиме газ у нового посередника", - сказало джерело, знайоме з ходом переговорного процесу.

Реклама:

Водночас, співрозмовник агентства не зміг назвати конкретну комерційну структуру, а лише додав, що до цього переліку входять і ряд українських бізнес-груп.

Як повідомлялося, 6 грудня 2013 року в Сочі президенти України і Росії Віктор Янукович і Володимир Путін обговорили питання двосторонніх відносин і підготовку до засідання Українсько-російської міждержавної комісії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!