"Фокстрот" і Comfy підписали з Держспоживінспекцією меморандум

Середа, 11 грудня 2013, 15:50

Торгові мережі "Фокстрот" і Comfy підписали меморандум про взаєморозуміння з Держспоживінспекцією України, в той час як торгова мережа "Ельдорадо" відмовилася від підписання даного документа.

Про це повідомив глава Держспоживінспекції Сергій Орєхов в середу в ході круглого столу в Києві, передає УНІАН.

"Документ, який ми підписали, результат плідного діалогу між державою і бізнесом. Він є відкритим і надалі до нього можуть приєднатися й інші компанії", - сказав Орєхов.

За його словами, недавні перевірки найбільших рітейлерів на ринку побутової техніки були вимушеним заходом для захисту інтересів не лише держави, а й громадян.

Реклама:

"Велика кількість контрафактної продукції є проблемою для нашої держави та завдає шкоди бюджету, і загрожує життю українців", - додав чиновник і зазначив, що підписаний меморандум націлений на боротьбу саме з контрафактною продукцією.

Представник "Фокстроту" В'ячеслав Паровозник зазначив, що рітейлери готові докласти всі можливі зусилля для взаєморозуміння з Держспоживінспекцією.

"Ми за те, щоб наше законодавство було приведене у відповідність з європейським законодавством, щоб споживачі не переплачували за подвійну сертифікацію", - сказав він.

За словами паровозників , такі гравці на ринку , як інтернет- магазини і невеликі торгові мережі , не вміють працювати в легальному полі , тому відбувається обман покупців.

У той же час, представник мережі Comfy Геннадій Вербиленко погодився, що потрібно спрямувати спільні зусилля на боротьбу з каналами реалізації неякісної, контрафактної продукції.

Ще один представник компанії "Фокстрот" Валерій Маковецький повідомив, що за результатами проведених перевірок вдалося досягти угоди.

"У ході зустрічей виявлені моменти подвійного трактування законодавства, основні претензії перевіряючих були до документообігу в компанії. На сьогодні всі основні претензії зняті, штрафи будуть знижені", - сказав він.

За його словами, необхідні зміни в законодавстві не відбудуться швидко, але у Держспоживінспекції і рітейлерів є розуміння, якими будуть ці зміни.

У той же час представник компанії "Ельдорадо" Сергій Цибульський повідомив, що компанія не буде підписувати жодних документів, тому що є певні перешкоди.

"Ми відмовляємося підписувати документ, дії Держспоживінспекції вважаємо незаконними. Ці дії завдали шкоди репутації торгової мережі "Ельдорадо", - сказав він, і зазначив, що компанія звернулася до президента.

За його словами, торгова мережа готова брати участь у розробці законодавства після досягнення угоди з цього питання.

У свою чергу Орєхов зазначив, що дії компанії "Ельдорадо" викликані тим, що за зверненням Держспоживінспекції МВС завело кримінальну справу за фактом невиконання вимог інспекції та рішення суду про зняття з продажу 211 найменувань товарів.

"У липні 2013 року суд прийняв рішення, що дії Держспоживінспекції правомірні, але вже в листопаді 2013 року ми провели повторну перевірку. Ми зафіксували, що та ж продукція, заборонена нашим актом і рішенням суду, реалізується, тому направили матеріали в МВС", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: