"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін дав добро "Нафтогазу" на випуск облігацій на 4,8 мільярда

Середа, 11 грудня 2013, 13:38

НАК "Нафтогаз України" випустить облігації на 4,8 млрд гривень під державні гарантії для погашення своїх боргових зобов'язань.

Відповідну постанову №885 Кабмін ухвалив 4 грудня.

"Затвердити умови надання у 2013 році державних гарантій для забезпечення виконання боргових зобов’язань за облігаціями Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", що додаються", - йдеться у документі.

Крім того, доручено Міністерству енергетики та вугільної промисловості забезпечити здійснення контролю за фінансовим станом НАК "Нафтогаз України" та належним виконанням нею боргових зобов’язань за облігаціями зазначеної Компанії.

Реклама:

Як відомо, "Нафтогаз" розміщує облігації з метою отримання коштів для погашення заборгованості за кредитними договорами.

Нагадаємо, раніше в "Нафтогазі" заявляли, що борги теплокомуненерго перед компанією загрожують зривом підготовки до опалювального сезону і виконання домовленостей з "Газпромом".

Борг складає 17,5 млрд гривень, що є рекордною сумою за роки незалежності України, повідомили виданню в прес -службі Міненерговугілля.

Найбільші борги за газ у Дніпропетровській (2,5 млрд гривень) , Донецькій (2,7 млрд гривень) і Харківській областях (2,2 млрд гривень), а також у Києва (2,2 млрд гривень).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: