"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄС остаточно визнав угоду Microsoft і Skype

Середа, 11 грудня 2013, 12:52

Один з головних органів судової системи Євросоюзу визнав законною операцію, в рамках якої Microsoft купила Skype за 8,5 млрд доларів.

Про це пишуть "Весті.Економіка".

Як повідомляється, це сталося ще в 2011 році, але скандали навколо поглинання месенджера не вщухають досі.

Суд загальної юрисдикції ЄС, розташований в Люксембурзі, визнав, що Microsoft мала повне право на вчинення правочину щодо купівлі Skype і не порушила антимонопольне законодавство.

Реклама:

Таким чином, було підтверджено рішення Єврокомісії, яка також схвалила операцію без будь-яких додаткових вимог до Microsoft.

Головним опонентом американської компанії в цій суперечці виступив виробник телекомунікаційного устаткування Cisco Systems, який заявив, що поглинання Skype є незаконним, якщо Microsoft не візьме на себе додаткові зобов'язання, які запобіжать появі монополії в області IP-телефонії.

Не дивно, що саме гравці телекомунікаційного бізнесу незадоволені угодою, оскільки вони несуть істотні збитки через Skype. Люди користуються дешевою IP-телефонією і завдяки Microsoft експансія такого типу зв'язку на ринку сильно прискорилася.

Свої претензії Cisco озвучила на слухання в травні, а спільницею американської компанії виступив оператор телефонних та інтернет-мереж Messagenet SpA.

Однак, як стало відомо сьогодні, підсумковий вердикт Суду загальної юрисдикції звучить так: "Купівля Skype компанією Microsoft вписується в умови внутрішнього ринку (ЄС) і не порушує їх. Злиття не б'є по конкуренції ні в секторі споживчих відеокомунікацій, ні в секторі бізнес-послуг такого ж типу".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: