Азаров запевняє, що Україна не готується до вступу до Митного союзу

Середа, 11 грудня 2013, 11:02

Кабмін не готує жодних документів про вступ України до Митного союзу Єдиного економічного простору (Білорусь, Казахстан і Росія).

Про це сказав прем'єр-міністр Микола Азаров на засіданні уряду.

Прем'єр розповів, що 17 грудня відбудеться засідання міждержавної україно-російської комісії, але на ньому не будуть розглядатися документи про вступ України до Митного союзу.

"Відразу хочу припинити спекуляції. Ніяких розмов про Митний союз не буде! Ніяких документів уряд не готує", - заявив Азаров.

Реклама:

За його словами, в ході засідання буде розглядатися протокол про поставки товарів за виробничою кооперацією в 2014 році, меморандум про спільні дії з будівництва транспортного переходу через Керченську протоку, угода про спільний контроль в пунктах пропуску через державний кордон та план дій з врегулювання торговельних обмежень на 2013-2014 роки.

Прем'єр розповів, що всі перераховані документи будуть розглянуті на засіданні уряду в середу.

Нагадаємо, раніше ЗМІ, з посиланням на Twitter британського журналіста The Economist Едварда Лукаса, повідомили, що Янукович у п'ятницю нібито підписав угоду з Росією, яке включає: надання Росією Україні кредиту в розмірі 15 млрд доларів і 5 млрд авансового платежу, ціну на газ у розмірі 200 доларів і вступ України до Митного союзу ЄЕП найближчим часом.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: