Nokia готує Android-телефон Normandia

Середа, 11 грудня 2013, 10:37

Чутки про те, що компанія Nokia випустить Android-смартфон виникали досить часто, але всякий раз фінський виробник віддавав перевагу Windows Phone або власній операційній системі S40 для бюджетних телефонів Asha.

Про це пише CyberSecurity.ru.

Зараз Nokia продає свій смартфон бізнес Microsoft, залишаючись компанією з виключно патентно-jператорськими активами.

Як повідомляється, в галузі виникла нова хвиля чуток про те, що компанія Nokia працює над Android-смартфоном під кодовою назвою Normandia.

Реклама:

Проте чутки також говорять і про те, що Normandia не буде традиційним смартфоном на базі Android.

По-перше, новинка буде базуватися як подальший розвиток бюджетної лінійки Asha, тобто це буде досить бюджетний варіант пристрою, по-друге, Android тут буде сильно модифікований.

Навіщо саме Nokia, з її жалюгідним фінансовим становищем потурбувалися винаходити колесо і модифікувати Android за аналогією з Fire OS у Amazon, не зовсім зрозуміло, однак інсайдери кажуть, що у Normandia буде сильно модифікований Android, який в теорії може прийти на зміну повільно вмираючої Symbian.

Також поки незрозуміло, чи випустить Nokia Normandia до моменту, як угода з Microsoft буде завершена, або ж даний пристрій буде випущено вже під прапорами Microsoft.

Джерела в Nokia говорять, що тюнінг-версія Android, використовувана в Normandia, буде в перспективі тим фундаментом, на який ляжуть апарати Asha майбутніх поколінь.

Водночас, незалежні аналітики розходяться в думці щодо того, як у майбутньому Microsoft буде тримати під своїм крилом сторонню операційну систему, яка буде конкурувати з її Windows Phonе, при тому, що остання ще дуже далеко до лідерства на мобільному ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!