"Газпром" купує "Киргизгаз" за 1 долар

Середа, 11 грудня 2013, 09:59

Комісія уряду з законопроектної діяльності схвалила ратифікацію угоди з Киргизією про передачу "Газпрому" за 1 долар всіх активів киргизького газового оператора "Киргизгаз".

Відповідний законопроект розглянуть на засіданні уряду, пишуть "Весті.Економіка".

За угодою про постачання, розподіл та продаж природного газу, Киргизія утворить 100-процентне дочірнє товариство і передасть йому майно, права та інтереси "Киргизгазу".

На підставі договору купівлі-продажу між "Газпромом" і "Киргизгаз" у власність "Газпрому" шляхом прямого продажу перейде 100% статутного капіталу дочірнього товариства.

Реклама:

"Газпром", у свою чергу, гарантує інвестиції в розмірі не менше 20 млрд руб в газову інфраструктуру нової компанії, безперебійне постачання природного газу для споживачів Киргизії.

"Газпром" отримає право встановлювати тарифи на постачання газу з Киргизії в треті країни, а також визначати вартість зберігання природного газу в ПСГ.

Киргизія гарантує виключне право "Газпрому" на імпорт природного газу до Киргизії, захист інвестицій "Газпрому" і його дочірніх товариств від вилучення і націоналізації, а також безперешкодний переказ за кордон платежів, пов'язаних з інвестиціями.

Угода обумовлює й інші питання, вона укладена на 25 років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!