Українські банки скоротили кількість філій на 498 одиниць

Вівторок, 10 грудня 2013, 15:08

З початку 2013 року в результаті оптимізації діяльності окремих банків та об'єднання низки банківських установ кількість банківських підрозділів зменшилася на 2,6% або 498 підрозділів, і становила 19,4 тисяч одиниць.

Про це повідомили в прес-службі Незалежної асоціації банків України.

За інформацією прес-служби, скорочення не мало негативного впливу на якість банківського обслуговування. Україна має добре розвинену банківську мережу - рівень регіональної присутності банків є одним з найвищих в СНД.

"Найбільша кількість відокремлених підрозділів мають Ощадбанк - 5,59 тисяч підрозділів, ПриватБанк - 3,25 тисяч, Райффайзен Банк Аваль - 0,83 тисяч, УкрСиббанк - 0,61 тисяч і Надра банк - 0,52 тисяч - на ці банки припадає майже 56% від загальної кількості регіональних підрозділів банківської системи України", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Також наголошується, що максимальна концентрація банківської регіональної мережі в розрахунку на 100 тисяч осіб спостерігається в Києві - 72 підрозділи та Севастополі - 57 підрозділів, а також у Криму - 52 підрозділи.

Найменший рівень покриття - в Тернопільській, Житомирській та Рівненській областях, де на 100 тисяч осіб припадає від 27 до 32 банківських точок продажів.

На думку НАБУ, скорочення кількості підрозділів закономірно і прогресивній тенденції.

"Завдяки активному розвитку систем дистанційного обслуговування банки мають можливість одночасно знизити свої адміністративні витрати і забезпечити клієнтам високу якість обслуговування і широкий спектр нових видів сервісу для підвищення зручності користування банківськими послугами та економії часу", - вважають експерти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: