"Еволюшен Медіа" змінило власника та гендиректора

Вівторок, 10 грудня 2013, 14:45

Власником ТОВ "Еволюшен Медіа", що видає тижневики "Коментарі" та Kyiv Weekly, замість Uniglow Limited стала невідома компанія "Шерелл Лімітед"(обидві - Кіпр).

Про це зазначається в інформації в держреєстрі, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з нею, з 5 грудня "Еволюшен Медіа" тимчасово очолює виконавчий директор Сергій Назаров, тоді як досі генеральним директором компанії була Юлія Литвинова.

Uniglow Limited є також основним власником "Української прес-групи". За словами співвласника корпорації "ІСД" Сергія Тарути, Uniglow пов'язана з його колишнім партнером із корпорації Віталієм Гайдуком.

Реклама:

Литвинова в інтерв'ю ресурсу "Телекритика" не змогла сказати, хто став новим власником видавництва, зазначивши, що покупця представляли юристи або люди, "наближені до юриспруденції". За інформацією джерел "Телекритики", покупці близькі до влади, оскільки видання почали критично писати про опозицію.

Як повідомлялося, інші джерела стверджують, що "Еволюшен Медіа" придбали структури Сергія Курченка.

Однак у прес-службі холдингу пана Курченка "ВЕТЕК-Медіа" цю інформацію не підтвердили.

"Я можу тільки здогадуватися з непрямих ознак, хто є кінцевим власником компанії, - каже пані Литвинова. - "Так, зі мною комунікували юристи, які серед дуже багатьох клієнтів обслуговували "Брокбізнесбанк". Чи означає це чи не означає вищезгаданого пана? Кінцевого бенефіціара визначити не так легко".

Головним редактором "Коментарів" залишається Тетяна Мокротоварова. На прохання прокоментувати зміни в компанії вона сказала, що "не володіє інформацією з цього приводу".

Сергій Курченко цього року опинився на 7-му місці топ-10 найбагатших українців зі статком у $2.4 мільярда.

Він є власником "ВЕТЕК" (у перекладі на українську - Східноєвропейської паливно-енергетичної компанії) і другом сина президента Олександра Януковича.

На початку листопада достроково закрив операцію з придбання у Бориса Ложкіна медіахолдинга UMH.

Цей медіахолдинг об'єднує такі видання, як "Кореспондент", Forbes, "Теленеделя", "Комсомольська правда в Україні", "Аргументи і факти в Україні", "Команда", "Футбол", а також "Наше радіо", "Авторадіо", "Європа Плюс" , "Ретро FM", "Радіо Алла" та низку локальних станцій. Під його контролем перебувають і сайти bigmir.net, tochka.net і i.ua.

Зміна власника позначилася на зміні редакційної політики в "Кореспонденті", звідки звільнилися два десятки журналістів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: