Клименко просить бізнес не мовчати про корупцію

Вівторок, 10 грудня 2013, 13:20

Міністерство доходів і зборів закликає бізнес не мовчати, а одразу повідомляти про випадки прояву корупції з боку працівників органів доходів і зборів.

Про це заявив міністр доходів і зборів Олександр Клименко в інтерв'ю газеті "Урядовий кур'єр" , передає  "УНІАН".

"Мене особисто як громадянина факти корупції в нашому суспільстві не просто засмучують - обурюють. Особливо, коли я чую від інвесторів і підприємців те, що в Україні неможливо цивілізовано вести бізнес через високі корупційні ризики", - цитує газета міністра.

"Ще більше ця проблема турбує мене, як керівника 56-тисячного колективу Міндоходів. Ми щодня моніторимо ситуацію, і коли у поданій мені інформації бачу, що хтось із співробітників органів доходів і зборів дозволив собі вчинити службове правопорушення, сприймаю це як особистий виклик", - заявив Клименко.

Реклама:

За словами Клименка, корупція - це хвороба, яку треба лікувати радикальними методами.

"Жодна інформація про неправомірні дії наших співробітників не залишиться без уваги, тому закликаю підприємців не мовчати", - сказав міністр.

Він також повідомив, що в питанні протидії корупції Міндоходів активно співпрацює з органами прокуратури, а також ініціює власні внутрішні розслідування фактів перевищення посадових повноважень.

"У поточному році до дисциплінарної відповідальності притягнуто близько 1000 осіб, 130 осіб звільнено", - повідомив Клименко.

Він звернув увагу, що в міністерстві вже розроблена антикорупційна стратегія, яка охоплює всі аспекти роботи - від профілактики корупції до виявлення фактів і жорсткої реакції на них.

"У разі, якщо вина працівника доведена, то незалежно від посади приймається безапеляційне кадрове рішення. Це і є принципом нульової терпимості до корупції", - сказав Клименко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: