Ставицький розповів, яку угоду зі Словаччиною хоче Україна

Вівторок, 10 грудня 2013, 09:41

У проекті угоди про реверсні поставки природного газу в Україну зі Словаччини є пункти, які не влаштовують українську сторону.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, передає "Інтерфакс-Україана".

"Угода надійшла Там є умови, щоб ми гарантували відбір газу по реверсним поставкам - такі ж умови, які нам свого часу висувала Росія. Ми від цих умов хочемо відмовитися і знайти взаєморозуміння, яке нам дасть можливість підписати цю угоду", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

При цьому Ставицький висловив сподівання, що найближчим часом документ буде підписано.

Реклама:

Як повідомлялося раніше, Ставицький заявив, що Словаччина та Україна підпишуть угоду про реверсних поставках газу Україні обсягом понад 10 мільярдів кубічних метрів наступного тижня.

Як відомо, проти реверсу зі Словаччини активно виступає російський "Газпром". Україна зробила технічне прокачування газу зі Словаччини в середині травня цього року і вже отримує газ у реверсному режимі з Польщі та Угорщини.

Нагадаємо, 27 листопада Ставицький повідомив, що Україна отримала проект угоди зі словацьким оператором "Eustream" про можливість прокачування газу по території Словаччини в Україну і має намір довести обсяг прокачування до 10 млрд кубометрів палива на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: