"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін затвердив перелік джерел інформації про ринкові ціни

П'ятниця, 8 листопада 2013, 20:52

Кабінет Міністрів затвердив перелік джерел інформації про ринкові ціни.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства доходів і зборів, передають "Українські новини".

"Кабінет Міністрів, затвердив черговий пакет документів, необхідних для імплементації норм закону про трансферне ціноутворення", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, розпорядженнями уряду визначено перелік джерел офіційної інформації для розрахунку ринкового діапазону цін, а також перелік спеціалізованих комерційних видань для цілей трансфертного ціноутворення.

Реклама:

До числа основних джерел відносяться видаваний Державним інформаційно-аналітичним центром "Держзовнішінформ" щомісячний інформаційний бюлетень.

"Огляд цін українського та світового товарних ринків", інформаційно-аналітичний продукт "Товарний монітор. Україна", а також "Вісник Міністерства доходів і зборів".

Згідно з розпорядженням Кабміну №866-р від 23 жовтня, до джерел інформації про ринкові ціни також відносяться "Дайджест цін товарів на світових ринках" і тижневик "Ринок сталі: аналітика, прогнози, сценарії" що видаються державним підприємством "Укрпромзовнішекспертиза".

До числа допоміжних джерел документ відносить публіковану Міністерством регіонального розвитку інформацію про ціни на матеріали та вироби в будівельній галузі, а також опубліковану Міністерством аграрної політики оперативну довідкову інформацію про ціни на окремі види сільгосппродукції.

Згідно затвердженим урядом порядком також передбачена актуалізація переліку шляхом подачі центральними органами виконавчої влади протягом 2 місяців відповідних пропозицій.

Як повідомлялося, раніше одна з найбільших світових аудиторських компаній Deloitte&Touche виступила за конкретизацію джерел визначення ринкових цін у сфері регулювання трансфертного ціноутворення.

З 1 вересня закон про введення контролю за трансферним ціноутворенням набув чинності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: