Fitch знизило рейтинг України з "B" до "B-"

П'ятниця, 8 листопада 2013, 19:00

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгострокові рейтинги дефолту емітента України в іноземній і національній валютах з "B" до "B-", прогноз по ним - "негативний".

Про це пише "Інтерфакс - Україна".

Згідно з повідомленням агентства в п'ятницю, воно також знизило рейтинги єврооблігацій країни і стелю країни до "B-", проте підтвердило короткостроковий РДЕ в іноземній валюті "B".

"Зниження рейтингів відображає все зростаючу слабкість позиції зовнішнього фінансування і обмеження в здатності держави залучати кредити в іноземній валюті для рефінансування важких виплат за зовнішнім боргом у 2014-2015 роках. Міжнародні резерви, швидше за все, і далі будуть падати з нинішніх низьких рівнів, підвищуючи ризик втрати довіри до гривні", - наголошується в документі.

Реклама:

Як повідомлялося, Fitch стало третім з "великої трійки" міжнародних рейтингових агентств, що знизили рейтинг України останнім часом.

Першим стало агентство Moody's, яке опустило його 21 вересня з "B3" до "Саа1" і до того ж помістила на перегляд для можливого подальшого зниження.

Боргові зобов'язання з рейтингом "Caa", відповідно до шкали цього агентства, вважаються зобов'язаннями дуже низької якості і схильні дуже високого кредитного ризику.

Потім 1 листопада Standard&Poor's знизило рейтинг України до "B-" з "B" з "негативним" прогнозом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: