"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Samsung обіцяє процесор як в iPhone 5

П'ятниця, 8 листопада 2013, 18:49

Корейська Samsung Electronics йде по шляху Apple і заявляє, що близька до завершення роботи над власним мобільним мікропроцесором з 64-бітної архітектурою.

Про це пише "CyberSecurity".

Стівен Ву, президент підрозділу Samsung LSI, говорить, що компанія застосовує двоступінчастий підхід - по-перше, компанія збирається базувати свій процесор на тих наявних і ліцензованих 64-бітних технологіях компанії ARM, по-друге, вона буде створювати власні 64-бітові рішення.

"Багато хто думає, навіщо нам потрібні 64-бітові мобільні пристрої. Люди ставили це питання ще три місяці тому. Зараз вже ніхто про це не питає. Люди кажуть, коли ми зможемо їх отримати?", - Говорить Ву.

Реклама:

Нагадаємо, що першою на ринку 64-бітних чіпів для мобільних пристроїв була компанія Apple, яка презентувала 64-бітний процесор A7, що базується на ядрі ARM, але істотно адаптований і видозмінений інженерами Apple. Він працює в iPhone 5 і iPad Air.

Ву не повідомив, коли саме Samsung завершить роботу над процесором, але заявив , що вона йде у відповідності з планами Samsung.

"Ми запропонуємо перші 64-бітові процесори на базі ядер ARM, після цього ми презентуємо більш оптимізовані рішення з підтримкою 64-бітности і на базі наших власних рішень", - говорить він.

Також він зазначив, що з 64-бітними чіпами мобільні пристрої стануть ближче до ПК за своїми властивостями і можливостям.

Сучасні процесори в мобільних пристроях і планшетах мають 32-бітну архітектуру. Якщо обсяг пам'яті ОЗУ в смартфоні або планшеті перевищує 4 Гб, то пристрою в будь-якому випадку буде потрібно 64-бітний чіп, так як 32-бітний не може адресувати більше 4 Гб. На сьогодні на ринку немає чіпів з об'ємом ОЗУ 4 Гб і більше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!