Fitch знизило рейтинг "Інтерпайпу" до рівня обмеженого дефолту

П'ятниця, 8 листопада 2013, 18:05

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента трубно-колісної компанії "Інтерпайп" з "C" до "RD" - рівня обмеженого дефолту, підтвердивши рейтинг єврооблігацій з погашенням в 2017 році на рівні "C".

Як наголошується в повідомленні агентства, його рішення пов'язане з відмовою "Інтерпайпу" здійснити виплату основної суми боргу в 106 млн доларів 1 листопада, тоді як відсоткові виплати будуть зроблені.

Fitch вказує, що "Інтерпайп" приступив до обговорення подальшої реструктуризації основної суми боргу з групою кредиторів, і угода з ними навряд чи буде досягнута в поточному році.

Як повідомлялося, Fitch у вересні-жовтні знизило довгостроковий РДЕ "Інтерпайпу" з "B-" до "C" у зв'язку з сумнівами у виплаті підприємством 1 листопада 106 млн доларів боргу і ініціюванням дискусій з кредиторами про чергову реструктуризацію.

Реклама:

Fitch вказало, що складнощі з погашенням боргу у "Інтерпайпу" виникли через заміну безмитної квоти на постачання труб в Росію та інші країни Митного союзу, які історично займали 25-30% в структурі продажів, на 19% мито, що б'є по рентабельності.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: