"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Купівля валюти населенням знизилася втричі

П'ятниця, 8 листопада 2013, 18:32

Чиста купівля готівкової валюти населенням у жовтні 2013 року становила 216 млн доларів, що в 3 рази менше показника за попередній місяць у 678,7 млн доларів.

Про це повідомляється на офіційному сайті Національного банку, передає УНІАН.

За інформацією НБУ, купівля готівкової валюти населенням перевищує її продаж третій місяць поспіль - у серпні-жовтні, після зворотної тенденції в квітні-липні поточного року.

У жовтні обсяг операцій з готівковою іноземною валютою на міжбанківському валютному ринку становив 3,452 млрд доларів, у тому числі банки купили у населення валюти на 1,618 млрд доларів, продали - на 1,834 млрд доларів.

Реклама:

У той же час, за підсумками січня-жовтня поточного року чиста купівля валюти населенням становила 1,157 млрд доларів, що в 7,3 рази нижче показника чистої купівлі населенням валюти за аналогічний період минулого року в 8,454 млрд доларів.

Також повідомляється, що банківські вклади фізосіб у валюті в жовтні знизилися на 87,9 млн доларів і станом на 1 листопада 2013 становили 22,890 млрд доларів.

Як повідомлялося, чиста купівля готівкової валюти населенням у вересні 2013 року становила 678,7 млн доларів, що в 5 разів більше показника за попередній місяць у 136,2 млн доларів.

При цьому купівля готівкової валюти населенням перевищила її продаж другий місяць поспіль - у вересні і серпні, після зворотної тенденції в квітні-липні поточного року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!