"Енергоатом" хоче залучити 3 мільярди у держбанків

П'ятниця, 8 листопада 2013, 17:01

Держпідприємство НАЕК "Енергоатом" планує залучити довгострокові кредитні лінії на загальну суму 3,1 млрд гривень у державних банків, які спрямують на продовження термінів експлуатації та підвищення безпеки енергоблоків атомних електростанцій.

Про це повідомив виконуючий обов'язки президента НАЕК Микита Константинов, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, коштів які закладаються в тариф НАЕК на відпуск електроенергії для цих цілей недостатньо, тому "Енергоатом" веде переговори про залучення кредитного фінансування.

"Зараз "Енергоатом" веде переговори з двома державними банками, про виділення довгострокових кредитних ресурсів під державні гарантії на фінансування цих програм. Якщо кредитні ресурси будуть виділені, то це, безумовно, значно знизить навантаження на тариф", - сказав він.

Реклама:

Константинов уточнив, що кредити плануються залучити під держгарантії.

Глава "Енергоатому", також висловив надію, що Верховна рада в листопаді ратифікує угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку про залучення близько 300 млн євро під програму підвищення безпеки енергоблоків АЕС.

"Кредитну гарантійну угоду з ЄБРР вже подано президентом у Верховну раду", - сказав він.

При цьому Константинов висловив надію, що угоду по другій частині кредиту від Euroatom також найближчим часом буде подано до парламенту і ратифіковано в цьому місяці.

Як повідомлялося, в березені 2013 року ЄБРР і "Енергоатом" підписали кредитну угоду про залучення 300 млн євро в рамках комплексної програми підвищення безпеки енергоблоків українських АЕС.

Термін кредиту - 15 років, процентна ставка - Libor по євро +1%.

Передбачається, що ще 300 млн євро надасть Європейське співтовариство з атомної енергії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!