"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Microsoft за рік заробила на Android близько 2 мільярдів

П'ятниця, 8 листопада 2013, 09:24

У 2013 фінансовому році технологічний гігант Microsoft отримав близько 2 млрд доларів від ліцензування запатентованих технологій виробникам Android-пристроїв.

Про це йдеться в дослідженні компанії Nomura, пишуть "Весті.Економіка".

На думку аналітика Ріка Шерланда з Nomura, Microsoft використовує отримані від ліцензування кошти на те, щоб приховати серйозні втрати компанії від таких продуктів, як Xbox, Windows Phone і Skype.

Результати дослідження говорять про те, що якби не роялті від виробників Android-пристроїв, підрозділ Microsoft, що займається розважальними продуктами і мобільними девайсами, за рік втратило б приблизно 2,5 млрд доларів.

Реклама:

Аналізуючи дане питання, Рік Шерланда виходив з того, що Microsoft в середньому отримує по 5 доларів за кожен проданий смартфон на Android і при цьому корпорація ліцензує близько 70% ринку.

Враховуючи, що коефіцієнт валового прибутку становить 90%, він обчислив, що від відповідних угод в 2013 фінансовому році Microsoft отримала 1,6 млрд доларів, а наступного року заробить 1,73 млрд доларів.

Якщо розрахунки аналітика вірні, то виходить, що Android як і раніше буде приносити корпорації Microsoft більше, ніж її власна мобільна операційна система, валовий прибуток від якої, як передбачається, становитиме лише 347 млн ​​доларів.

У I кварталі нового фінансового 2013-2014 року, який завершився 30 вересня, чистий прибуток корпорації Microsoft Corp. зріс на 17% до 5,2 млрд доларів, або 62 центів на акцію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: