"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Польська PGNIG шукає "нову формулу співпраці" з "Нафтогазом"

Четвер, 7 листопада 2013, 20:11

Польська національна нафтогазова компанія PGNIG хоче знайти "нову формулу співпраці" з Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України".

Про це повідомила прес-служба польської компанії, передає УНІАН.

"У обох компаніях були створені спеціальні групи, завданням яких є розробка нової формули співробітництва в поточних ринкових умовах", - зазначили в компанії.

PGNIG пояснив розірвання підписаного у жовтні 2004 року контракту на постачання газу до Польщі невигідністю такого імпорту.

Реклама:

"Зокрема, змінився економічний сенс продовження співпраці в умовах, передбачених угодою. Варто відзначити, що умови поставок були узгоджені між сторонами 10 років тому в інших, що істотно відрізняються ринкових умовах", - заявили в компанії.

"У зв'язку з цим сторони вирішили розірвати завчасно цей договір", - зазначили в PGNIG.

У компанії додали, що в Україні ще діє мито на експорт газу у розмірі 35%, яке скасувала Верховна Рада, але відповідний закон ще не підписав глава держави.

У червні 2011 року уряд України затвердив баланс імпорту/експорту газу, згідно з яким до Польщі повинно було бути поставлено ​​в цьому році 90 млн кубометрів газу.

За даними PGNIG, в 2011 році поставки газу в країну за контрактом з "Нафтогазом" повинні були збільшитися до 168 млн кубометрів газу з 9 млн кубометрів в 2010 році.

Як повідомлялося, польська державна нафтогазова компанія PGNIG розірвала контракт з НАК "Нафтогаз України" на імпорт газу до Польщі, який українська компанія перестала виконувати з 2011 року, пояснивши це змінами українського законодавства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: