"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна може стати "європейським Китаєм" - президент "Сіменс Україна"

Четвер, 7 листопада 2013, 18:12

Україна може стати "європейським Китаєм", якщо вирішити проблему корупції та недосконалого законодавства.

Про це в інтерв'ю УНІАН заявив президент однієї з найбільших транснаціональних корпорацій "Сіменс Україна" Корнеліус Граніг.

За його словами, Україна може стати "європейським Китаєм", тим для Європи, чим Китай є для Японії, яка перенесла туди майже всю свою промисловість.

"Можу вам навіть сказати, що в дослідженні корпорації "Сіменс" якраз і йде про це мова - що у України дуже високі шанси на міграцію на її території виробничих потужностей з Євросоюзу", - заявив Граніг.

Реклама:

Він також зазначив, що у України зараз - величезний недооцінений потенціал.

"Нещодавно наш концерн проводив дослідження про можливості економії на вартості виробничих процесів у світі. Так от, з'ясувалося, що в плані дешевизни виробництва Україна вже випередила Китай - в усякому разі, для європейських бізнесів", - сказав президент корпорації.

Граніг також додав, що якщо європейська компанія хоче відкрити якесь виробництво в Китаї - то налагодити там робочий процес вельми проблематично, особливо, для невеликих компаній.

"І відстані більші, і ментальні відмінності... А Україна - це європейська країна. Так, звичайно, є ряд недоліків - корупція, недосконале законодавство - але, врешті-решт, летіти на літаку до Києва з Франкфурта - це дві години, а не десять годин, як до Китаю", - заявив він.

За його словами, Україна знаходиться у вигідному становищі.

"Особливо маленькі міста - не Київ, а невеликі міста, де вартість життя істотно нижче, ніж у столиці - можуть стати майданчиком для нового покоління промисловості в Україні, економним та ефективним", - підкреслив Граніг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!