Азаров закріпив право НБУ виготовляти акцизні марки

Четвер, 7 листопада 2013, 17:23

Кабінет міністрів передав функції з виготовлення і продажу акцизних марок державним підприємствам, що входять до сфери управління Національного банку.

Постанову про внесення змін до "Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів" уряд схвалив в четвер на засіданні.

В документі зазначається, що до пункту 3 Положення додається такий абзац:

"Марки встановленого зразка виготовляються на замовлення Міндоходів державним підприємством, що перебуває в управлінні Національного банку".

Реклама:

Як зазначається, відповідні зміни пов'язані із виконанням двох нормативних актів.

Перший - Закон щодо повернення державного контролю та виробництва державними підприємствами документів та бланків, які потребують використання спеціальних елементів захисту.

Другий – розпорядження Кабміну від 21 серпня 2013 року №667-р "Про передачу цілісного майнового комплексу державного підприємства "Поліграфічний комбінат "Україна" по виготовленню цінних паперів в управління Національному банку.

Зокрема, цим законом, прийнятим в липні 2013 року, було внесено зміни до ряду нормативних актів, згідно з якими марки акцизного податку повинні тепер закуповуватися у державних підприємств, що входять до сфери управління НБУ.   

Нагадаємо, НБУ отримав контроль також і над виробництвом бланків документів, передбачених законом "Про Єдиний державний демографічний реєстр і документах, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу або її спеціальний статус".

Тобто бланків внутрішніх паспортів громадянина України, а також бланків документів, що підтверджують спеціальний статус особистості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: