"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ernst&Young погiршило прогноз зростання ВВП України

Четвер, 7 листопада 2013, 17:12

Прогноз зростання ВВП України на 2013 рiк, згiдно iз жовтневими оцiнками, погiршено на 0,2 вiдсоткового пункту порiвняно з липневими розрахунками - до 0,1%, на 2014 рiк - на 1,4 вiдсоткового пункту, до 2,5%.

Про це повiдомляється у квартальному звiтi про прогнози швидкозростаючих ринкiв, пiдготовленому Ernst & Young, передає "Інтерфакс-Україна".

"У 2014 роцi ми прогнозуємо показник зростання ВВП на рiвнi 2,5%, який поступово може пiдвищитися до 5% у 2016 роцi. Однак полiтична нестабiльнiсть у свiтлi президентських виборiв на початку 2015 року може негативно вплинути на економiчнi перспективи", - йдеться у звiтi.

Згiдно зi звiтом, низький рiвень промислового виробництва та експорту гальмують процеси вiдновлення економiки України. Поступове вiдновлення економiки в Європейському Союзi та Росiї може привести до покращення макроекономiчних показникiв в Українi в 2014-2016 роках завдяки збiльшенню експорту.

Реклама:

"Крiм того, необхiдно вiдновлення двостороннiх або багатостороннiх кредитiв для фiнансування великого бюджету i дефiциту платiжного балансу", - наголошується в документi.

Крiм цього, згiдно зi звiтом, у 2014-2017 роках темпи iнфляцiї зростуть до 5-6%, оскiльки великий бюджетний дефiцит (близько 6% ВВП в 2013 роцi) може призвести до скасування субсидiй на електроенергiю та споживчi товари.

"Це може сприяти залученню iнвестицiй шляхом зниження реальних вiдсоткових ставок, але загальмує монетарне стимулювання й може чинити тиск на гривню, яка вже наражається на ризик у результатi дефiциту платiжного балансу та виснаження валютних резервiв у зв'язку з борговими виплатами", - наголошується у звiтi.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: