Фінансові установи будуть штрафувати за введення в оману споживачів

Четвер, 7 листопада 2013, 15:41

Кабінет міністрів схвалив законопроект Нацкомфінпослуг, що передбачає посилення захисту прав споживачів фінансових послуг через запровадження додаткових штрафних санкцій відносно фінансових установ.

Відповідний документ, який є в розпорядженні "Економічної правди", уряд схвалив на засіданні в четвер.

Законопроектом пропонується вдосконалити механізм захисту прав споживачів фінансових послуг шляхом посилення відповідальності установ за порушення в цій сфері.

У зв'язку з цим передбачається доповнити статтю 41 Закону "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг" новими положеннями щодо права Нацкомфінпослуг застосовувати до учасників ринків фінансових послуг штрафні санкції.

Реклама:

Як зазначається в документі, карати фінансові установи, зокрема, будуть "за створення перешкод у виконанні посадовими особами Нацкофінпослуг покладених на них обов'язків, а також за надання споживачеві фінансових послуг передбаченої законом необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про умови надання фінансових послуг".

Штрафні санкції передбачені у розмірі від 100 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - від 1,7 до 17 тисяч гривень.

Крім цього, пропонується додатково запровадити адміністративну відповідальність у вигляді штрафів за ненадання  споживачеві фінансових послуг передбаченої законом необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації. Штраф становитиме від 20 до 200 неоподатковуваних мінімумів - від 340  до 3,4 тисячі гривень.

Як відомо, чинним законом "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг" уже встановлено перелік інформації, яку зобов'язані надати фінансові установи на вимогу клієнта.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: