"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Lenovo збільшила прибуток на 36%

Четвер, 7 листопада 2013, 13:21

Компанія Lenovo Group Ltd збільшила чистий прибуток у другому кварталі 2014 фінансового року на 36% і підвищила свою частку на світовому ринку смартфонів і ПК.

Про це повідомляється в прес-релізі компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, її чистий прибуток в липні-вересні 2013 року зріс до 219,7 млн доларів порівняно з 162 млн доларів за аналогічний період минулого року.

Квартальна виручка Lenovo збільшилася на 13% - до 9,77 млрд доларів.

Реклама:

Консенсус-прогноз аналітиків, опитаних Bloomberg , становив 202,7 млн доларів для прибутку і 9,44 млрд доларів - для виручки.

Lenovo вдалося збільшити постачання комп'ютерів максимальними темпами серед лідируючої п'ятірки виробників, при цьому світовий попит на ПК в третьому кварталі поточного року знизився на 7,6%, за даними дослідницької компанії IDC.

Продажі комп'ютерів Lenovo в липні-вересні зросли на 2,2% в порівнянні з тим же періодом минулого року - до 14,1 млн. Її частка ринку зросла з 15,7% до 17,3%, компанія утримує першу сходинку в списку найбільш популярних виробників другий квартал поспіль, випереджаючи Hewlett-Packard.

При цьому її продажі смартфонів за квартал зросли на 78% - до 12,3 млн. Lenovo тепер займає четверту сходинку серед виробників смартфонів у світі за обсягом поставок, її частка ринку зросла до 4,7% з 3,7% роком раніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: