"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Apple обіцяє повернути "втрачені" функції iWork

Четвер, 7 листопада 2013, 11:29

Компанія Apple планує повернути функції в найближчі шість місяців, випускаючи оновлення для додатків iWork.

Про це пише CyberSecurity.ru.

Згідно з повідомленням служби техпідтримки support.apple.com в оновлених версіях iWork деякі функції були виключені в первинному релізі у зв'язку з масштабною розбудовою проекту, однак вони будуть відновлені в міру подальшого розвитку, при цьому самим користувачам буде не потрібно що-небудь доплачувати і вони отримають новий функціонал у вигляді патчів.

Як повідомляється, випущений днями безкоштовний набір офісного програмного забезпечення Apple iWork розчарував і розлютив багатьох колишніх користувачів цього пакета, які заполонили форуми Apple повідомленнями щодо багатьох втрачених функцій платного пакета програм.

Реклама:

Один з користувачів на форумі називає Apple "серійним вбивцею софту", інші обурюються з приводу зниклих деяких функцій у додатку Pages, призначеному для процесингу текстів і фактично найпопулярнішого компонента iWork.

Серед зниклих функцій Pages користувачі вказують на відсутність можливості збереження в RTF -форматі, значних обмежень в автоматизації обробки текстів через AppleScript, неможливість вставки деяких колонтитулів, виділення нерегулярного тексту та інших. Також користувачі говорять, що з пакету пропав набір із сотні готових шаблонів.

Багато користувачів кажуть, що версії iWork для мобільної ОС iOS і настільною Mac OS X стали близькі за зовнішнім виглядом, але це не має особливого сенсу, так як у iOS спочатку орієнтація на невеликі за розміром екрани, а так сильно урізати тулбари і контекстні меню в Mac- версії немає ніякого сенсу.

Нагадаємо, що Apple випустила переглянуту минулого тижня версію iWork - це перший масштабний перегляд продукту з 2009 року.

Нова версія iWork безкоштовна для користувачів нових комп'ютерів Mac, тоді як користувачі нових ios-пристроїв отримали можливість працювати з iWork безкоштовно ще у вересні.

Зазначимо, що раніше схожа реакція у користувачів Apple була на продукт для відеоредагування Final Cut Pro x, багато користувачів якого заявляли, що десята версія виявилася слабкішою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!