"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Siemens продає частину свого бізнесу за 640 мільйонів євро

Четвер, 7 листопада 2013, 09:26

Німецький транснаціональний концерн Siemens погодився продати частину свого бізнесу за технологією обробки води фонду прямих інвестиції AEA Investors за 640 мільйонів євро.

Про це пишуть "Весті.Економіка" з посиланням на інформаційне агентство Reuters.

Заява була зроблена за день до того, як новий фінансовий директор Джо Кезер представив річний звіт про діяльність компанії. Інвестори сподіваються, що він представить нову стратегію для Siemens.

За його попередника Петера Лешера промисловий конгломерат, випускав безліч промислових товарів, починаючи від газових турбін для швидкісних поїздів до програмного забезпечення для автоматизації виробництва, почав позбуватися від активів, щоб скоротити витрати і зменшити розрив з конкурентами, такими як ABB зі Швейцарії та американська General Electric.

Реклама:

Siemens, друга за величиною ринкової вартості компанія в Німеччині, виробляє в тому числі обладнання для очищення води, системи для надзвичайного водопостачання та дезінфекції води.

За оцінками учасників торгів, дохід даного підрозділу в минулому році становив 1,3 мільярда  доларів, обсяг прибутку до вирахування витрат по сплаті податків, відсотків і нарахованої амортизації (EBITDA) становив від 70 мільйонів доларів до 80 мільйонів доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!