Мінфін розмістив найкоротші в історії ОВДП

Середа, 6 листопада 2013, 17:00

Міністерство фінансів на дебютному аукціоні з розміщення самих "коротких" в історії облігацій внутрішньої державної позики з погашенням через 21 день встановило ставку відсікання на рівні 4,25% річних.

Про це йдеться в повідомленні Мінфіну, передає "Інтерфакс-Україна".

Як зазначено в повідомленні, ставки в 11 поданих заявках варіювалися в діапазоні від 4% до 10% річних, в результаті середньозважена становила 4,03 % річних, а задоволено було чотири заявки на 458,934 млн гривень.

Незадоволений попит становив 105 млн гривень за номінальною вартістю облігацій.

Реклама:

Раніше найбільш "короткими" паперами на первинному ринку були тримісячні облігації, однак попит на них останнім часом був відсутній через небажання Мінфіну розміщувати папери за ринковими ставками.

Два тижні тому йому вдалося вперше з кінця травня продати шестимісячні облігації під 7,75-8% річних на 302,64 млн гривень.

Як повідомлялося, в жовтні залишок коштів на Єдиному казначейському рахунку скоротився майже в 10 разів і на початок листопада становив 0,41 млн гривень. На планових аукціонах у вівторок, 5 листопада, Мінфіну вдалося розмістити тільки валютні папери на 49,89 млн доларів.

У той же день ввечері Мінфін оголосив, що з метою ефективного управління державним боргом та ліквідністю ЄКР з листопада 2013 року запроваджується по середах первинне розміщення короткострокових державних облігацій і виставляє на дебютний аукціон 21-денні папери.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: