"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На модернізацію ЖКГ пійде 10 мільярдів

Середа, 6 листопада 2013, 16:20

Для модернізації житлово-комунального господарства Уряд реалізовує з міжнародними фінансовими організаціями 4 проекти вартістю понад 3 млрд гривень та веде роботи щодо реалізації ще 5 спільних проектів на суму майже 10 млрд гривень. 

Про це з посиланням на віце-прем’єр-міністра Олександра Вілкула, повідомила прес-служба Кабінету міністрів.

"Для зменшення обсягів використання природного газу, впровадження енергозберігаючих технологій та підвищення якості водопостачання та водовідведення Урядом спільно з міжнародними фінансовими організаціями вже реалізується 4 проекти загальною вартістю понад 3 млрд гривень, - сказав Вілкул.

Зокрема, в 14 містах 12 областей України реалізується спільний зі Світовим банком проект розвитку місцевої інфраструктури на суму 140 млн доларів. Проект спрямований на модернізацію систем водопостачання та водовідведення.

Реклама:

"Середній показник економії електроенергії на комунальних підприємствах, які завершили реалізацію проекту становить 30%, на 5% скорочено втрати води", - сказав віце-прем’єр-міністр.

Роботи в рамках проекту вже повністю завершено у 5 містах – Черкасах, Коломиї, Новій Каховці, Дрогобичі та Кам’янець-Подільському.

У Миколаєві реалізується проект Європейського інвестиційного банку з модернізації систем водопостачання та водовідведення на суму понад 31 млн євро. У рамках проекту ведуться роботи із заміни майже 20 км мереж, оновлення 18 насосних станцій, реконструкції очисних споруд міста та будівництва 2 нових відстійників.

Проект планується завершити до кінця 2015 року, в результаті чого очікується зменшення на 25% споживання електроенергії, на 5% - втрат води в мережах, а також збільшення якості послуг водопостачання та водовідведення для людей, збереження екосистеми в басейні річки Південний Буг та Чорного моря.

Ще один проект – "Модернізація теплопостачання, водовідведення та енергозбереження" реалізується в Україні спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку на суму 147,5 млн євро у 8 містах: Велика Ялта, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Львів, Тернопіль, Житомир, Івано-Франківськ, Черкаси.

Також з  метою впровадження енергоефективних заходів у секторі теплопостачання в Україні впроваджується спільний з Північною екологічною фінансовою корпорацією проект "Демо Україна" на загальну суму 10 млн євро.

"Урядом ведеться робота щодо реалізації ще 5 спільних з Міжнародними фінансовими організаціями проектів з модернізації галузі ЖКГ на суму майже 10 млрд гривень", - сказав Вілкул.

Вони стосуються підвищення якості муніципальної інфраструктури міст України, а саме - систем водопостачання та водовідведення, теплопостачання, енергоефективності житлових будинків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: