Україна і Коломойський програли в Стокгольмському суді 145 мільйонів

Середа, 6 листопада 2013, 15:18

"Дочка" компанії "Кувейт Енерджі" - компанія "Карпатські Петролеум Корпорейшн" - звернулася до українського суду з клопотанням про визнання рішення Стокгольмського суду, згідно з яким "Укрнафта", зобов'язана виплатити 145,7 млн доларів з відсотками.

Про це повідомило джерело в Шевченківському райсуді, передає "Дзеркало тижня".

За інформацією видання, компанія просить суд визнати і привести у виконання рішення Арбітражного інституту Стокгольмської торгової палати від 24 вересня 2010 року в справі 124/2007.

Згідно з рішенням, відповідач - Напівдержавна компанія "Укрнафта" - зобов'язана виплатити позивачу - компанії "Карпатські Петролеум Корпорейшн" - компенсацію збитків у сумі 145,7 млн доларів плюс відсотки, а також розірвати укладений в 1995 році договір про спільну діяльність у зв'язку з його порушенням відповідачем.

Реклама:

Як повідомлялося, 28 вересня 2007 року компанія "Карпатські Петролеум Корпорейшн" звернулася в Міжнародний стокгольмський арбітраж з проханням встановити факт порушення угоди про спільну діяльність з боку ВАТ "Укрнафта", а також постановити компенсацію збитків.

Стокгольмський суд 24 вересня 2010 задовольнив дані позовні вимоги. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!