Фірташ об'єднає облгази в один холдинг

Середа, 6 листопада 2013, 14:25

Група компаній Group DF Дмитра Фірташа планує до середини 2014 вирішити юридичне питання щодо консолідації пакетів акцій окремих облгазів для об'єднання їх у холдинговій структурі.

Про це телеканалу Business повідомив керуючий директор Group DF Борис Краснянський.

"Group DF на сьогодні володіє низкою пакетів акцій окремих облгазів. І досить великої кількості облгазів, але це невеликі пакети, як правило, іноді розрізнені", - зазначив Краснянський.

"І я вже розповідав, що ми припускаємо їх консолідувати... Ця робота ведеться. Ведуться переговори з власниками цих активів... Для того, щоб консолідувати у себе досить значні контрольні пакети цих облгазів з одного боку, і з іншого - об'єднати їх в якусь холдингову структуру", - розповів Краснянський.

Реклама:

За його словами, в Group DF планують вирішити юридичне питання про консолідацію до середини 2014 року.

"Я думаю, що середина наступного року це більш-менш реалістичний термін для того, щоб, принаймні, юридично це питання вирішити", - повідомив Краснянський.

Як повідомлялося, "Газтек" нещодавно за 2,77 млн гривень скупила на біржі невеликі пакети акцій п'яти облгазів.

Нагадаємо,19 вересня 2012 року компанія "Газтек" придбала 23,4% акцій компанії "Волиньгаз",18 вересня  20,39% акцій ПАТ "Чернівцігаз", 17 вересня 15,9% акцій компанії "Житомиргаз", 13 вересня 26% акцій ПАТ "Тисменицягаз", 10 вересня 25,8% акцій ПАТ "Сумигаз", 7 вересня 26% акцій ПАТ "Луганськгаз", 6 вересня 25% акцій ПАТ "Запоріжжягаз", 5 вересня 26% акцій ПАТ "Дніпропетровськгаз", 4 вересня - 25% акцій "Севастопольгазу".

Раніше "Газтек" відкрив у "Надра Банку" кредитну лінію на 250 млн гривень.

"Газтек" і "Надра Банк" контролюються Дмитром Фірташем.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!