Трейдерам США обмежать торгівлю сировинними активами

Середа, 6 листопада 2013, 11:33

Трейдерам у США обмежать обсяг позицій по деяких товарах, таких як нафта, пшениця, золото та інших.

Про це пишуть "Весті.Економіка".

Як повідомляється, пропозицію про обмеження має розглянути Комісія з торгівлі товарними ф'ючерсами (Commodity Futures Trading Commission, CFTC) .

Всього обмеження можуть бути введені на 28 видів товарів. Такий крок пов'язаний з претензіями авіакомпаній, вантажоперевізників та інших компаній, які звинувачують спекулянтів у зростанні цін в 2008 році.

Реклама:

Це буде вже друга спроба CFTC ввести обмеження. Раніше федеральний суд відмовив у цьому, так як комісія не змогла обгрунтувати необхідність обмежень.

Конгрес включив правило про спекуляції в закон Додда-Френка після різкого зростання цін в 2008 році, коли вартість пшениці зросла до 13,495 доларів за бушель, а нафти - до 147,27 доларів за барель. Зросли також споживчі ціни, пов'язані з цими товарами, а авіакомпанії й інші компанії, чутливі до цін на сировину, звинуватили у трагедії спекулянтів.

Обмеження будуть поширюватися на торгівлю ф'ючерсними контрактами на кукурудзу, пшеницю, сою, овес, бавовник, нафту, мазут, бензин, какао, молоко, цукор, срібло, паладій і платину. Всього обмеження можуть торкнутися 400 компаній.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!