"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Twitter звинувачують у порушенні трьох патентів

Середа, 6 листопада 2013, 10:37

У новій редакції документів, поданих Twitter в Комісію з цінних паперів і бірж напередодні IPO, зазначено, що IBM звинуватила сервіс мікроблогів у порушенні як мінімум трьох патентів.

Про це пишуть "Весті.Економіка".

Як зазначається, IBM поки не зверталася до суду і обмежилася офіційним листом з попередженням.

У центрі суперечки патент № 6957224, що описує "ефективний спосіб отримання інформації по URL", №7072849, патент, що захищає "метод презентації реклами в інтерактивному просторі", і патент №7099862 про "програмний пошук загальних контактів". IBM запрошує Twitter на переговори про відрахування роялтіз.

Реклама:

IBM охоче ліцензує свій гігантський патентний портфель, який налічує кілька тисяч документів. В один час компанія отримувала до 2 млрд доларів щорічно від цього виду діяльності.

У 2006 році IBM подала позов на Amazon, який закінчився мировою угодою. Інтелектуальний багаж Twitter набагато скромніше: лише 9 патентів.

Патентні війни стримують розвиток високотехнологічного сектора. Подібні судові процеси, за даними дослідження університету Сент-Клер в Каліфорнії, обходяться американським компаніям в 28 млрд доларів щорічно.

Як повідомлялося раніше, Twitter збирається провести серію поглинань перед виходом на біржу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: