Ставицький: Ситуація з арештом рахунків "Вугілля України" врегульована

Середа, 6 листопада 2013, 10:25

Ситуація з рахунками оператора оптового ринку вугільної продукції ДП "Вугілля України", частина яких була заарештована в результаті судових суперечок з комерційними банками, врегульована.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, передає "УНІАН".

"Ці питання відбуваються періодично. Вже зняли всю ситуацію. Звичайна історія", - сказав Ставицький.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що рішенням Господарського суду Києва від 21 листопада 2012 були задоволені позовні вимоги "Альфа Банку" до держпідприємства "Вугілля України" про стягнення заборгованості за кредитним договором у розмірі 401,9 млн гривень.

Реклама:

Як відомо, судові суперечки між ДП "Вугілля України" і рядом комерційних банків тривають з 2011 року, а загальна сума заборгованості перед кредиторами становить без малого 3 мільярди гривень. Найбільшими кредиторами держкомпанії є держбанки.

У сукупності Укрексімбанк і Ощадбанк видали "Вугіллю України" 1,3 мільярда гривень. Ще близько 1,1 мільярда гривень держпідприємству надали в борг недержавні установи: "Дочірній банк "Сбербанку Росії", Промінвестбанк і Альфа-банк.

У серпні цього року Міненерговугілля затвердило план ліквідації ДП "Вугілля України" в рамках реалізації плану реформ президента Януковича, який ще в 2012 році доручив Кабміну і Міненерговугілля перейти на біржові торги і прямі договори при продажу вугілля.

Після рішення Міненерговугілля про ліквідацію ДП "Вугілля України" не пізніше 2015 року, юристи держкомпанії звернулися до судів з пропозицією реструктуризувати кредити комбанків строком на 20 років.

Як повідомлялося раніше, власник і керуючий компанією "AYA Capital" Юрій Вітренко заявив, що компанія "AYA Capital" не причетна до викупу з дисконтом боргів держкомпанії "Вугілля України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: