Янукович пообіцяв інвесторам свій захист

Середа, 6 листопада 2013, 09:53

Питання захисту прав інвесторів та створення комфортних умов ведення бізнесу залишатимуться під особистим контролем президента.

Таку обіцянку дав президент Віктор Янукович, виступаючи під час Регіонального засідання Всесвітнього економічного форуму в Києві.

"Реформи щодо створення комфортних умов ведення бізнесу, дерегуляції, захисту прав інвесторів будуть і в подальшому залишатись під особистим контролем президента України та визначатись як пріоритет у діяльності уряду", - сказав він.

За його словами, активне залучення іноземних інвестиційних ресурсів може стати важливим фінансовим підґрунтям модернізації економіки.

Реклама:

Він нагадав, що ключовим завданням Програми економічних реформ, прийнятої у 2010 році, є створення максимально сприятливого бізнес-клімату для інвесторів.

"Врешті-решт наші зусилля були сприйняті у світі - в останньому рейтингу легкості ведення бізнесу Світового банку Україна поліпшила свої позиції відразу на 28 пунктів (до 112 місця). Нас було визнано країною, що досягла найвищих результатів у поліпшенні регуляторного середовища в 2012/2013 році серед 189 країн", - зазначив Янукович.

Водночас він уточнив, що місце в рейтингу - не самоціль, оскільки основним показником реформ є довіра інвесторів, виражена у вкладених інвестиціях та реалізованих проектах.

"Яскравий приклад - співпраця із провідними газовидобувними компаніями світу Shell, Chevron, Eni, EDF із розробки родовищ сланцевого та шельфового газу в Україні, що в перспективі дасть змогу диверсифікувати джерела видобутку та значно знизити залежність держави від імпортних поставок енергоносіїв", - цитує президента його прес-служба.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!