Мінфін залучив до держбюджету майже 50 мільйонів доларів

Вівторок, 5 листопада 2013, 19:53

Міністерство фінансів у вівторок, залучило до державного бюджету 49,886 млн доларів і не привернуло кошти в національній валюті на аукціоні з продажу облігацій внутрішньої державної позики.

Про це повідомляється на сайті міністерства, передає УНІАН.

Згідно з повідомленням, всі кошти залучені в результаті розміщення облігацій, номінованих в іноземній валюті. Мінфін задовольнив єдину подану заявку на придбання 2-річних облігацій у доларах США із прибутковістю 8,25% річних.

Інвестори не подали жодної заявки на придбання піврічних і 7-річних держоблігацій в нацвалюті, а також 3-річних облігацій в іноземній валюті. При цьому єдина заявка на придбання 5-річних ОВДП у нацвалюті була відхилена Мінфіном.

Реклама:

За інформацією Мінфіну, в результаті проведеного розміщення до держбюджету залучено 398,740 млн гривень, при цьому розмір держборгу знаходиться в межах, передбачених Бюджетним кодексом та Законом "Про Державний бюджет України на 2013 рік".

Як повідомлялося, за підсумками жовтня Мінфін залучив до держбюджету 3,097 млрд гривень, в той час як у вересні до держбюджету залучено 2,747 млрд гривень, 5 млн доларів і 61,112 млн євро.

У листопаді Мінфін має намір відновити розміщення трирічних облігацій, індексованих на валютний курс, тоді як у червні-вересні поточного року розміщення таких облігацій не проводилося. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!