Рада остаточно відхилила корпоратизацію Аграрного фонду

Вівторок, 5 листопада 2013, 14:15

Тільки 220 депутатів підтримало проект закону щодо створення публічного акціонерного товариства "Аграрний фонд", який був винесений парламентом на повторне перше читання.

Після невдалого голосування спікер парламенту Володимир Рибак поставив на голосування питання щодо підготовки профільним комітетом відповідного законопроекту до ще одного повторного першого читання.

Як зазначив спікер, регламентом дозволяється двічі виносити законопроекти на повторне перше читання.

Втім, рішення все одно не було ухвалене. Пропозицію Рибака підтримало 224 депутати з 226 необхідних.

Реклама:

Як відомо, на думку авторів відповідного проекту закону №2916 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (щодо діяльності Аграрного фонду), сьогоднішній статус АФ призводить до "недостатності та несвоєчасності фінансування установи і ставить під загрозу виконання доручень уряду та норм чинного законодавства".

"Створення ПАТ "Аграрний фонд" надасть можливість залучати, у разі необхідності кошти не лише з державного бюджету, виконувати функції цінового регулятора на організованому аграрному ринку, шляхом використання ресурсів державного інтервенційного фонду для нівелювання цінового коливання цін на споживчих ринках через механізм їх реалізації на організованому аграрному ринку, запровадити страхування об’єктів державного цінового регулятора, що дозволить уникнути нанесення збитків державі", - зазначається у документі.

Нагадаємо, 10 жовтня Верховна рада відправила на повторне перше читання проект закону, яким передбачалося створення публічного акціонерного товариства "Аграрний фонд".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: