Митниця РФ знову посилила оформлення української кондитерки

Вівторок, 5 листопада 2013, 12:31

Асоціація "Укркондпром" заявляє про чергове посилення митного оформлення кондитерських вантажів на кордоні з Російською Федерацією.

"І без того ускладнений режим проходження російського кордону кондитерами днями посилений ще більше", - написав президент асоціації Олександр Балдинюк на своїй сторінці в мережі Facebook, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, дуже гостро стоїть питання з забезпечувальними платежами та сертифікатами походження СТ-1.

"Крім того, підприємства, які намагалися уточнити, як проходить в Росії експертиза наших сертифікатів походження СТ-1, дізналися, що перевіряються сертифікати, відібрані ще в липні", - пише він.

Реклама:

Балдинюк відзначає, що російська сторона не уточнює, коли буде завершено експертизу сертифікатів, і коли будуть повертатися забезпечувальні платежі.

"На сьогодні, враховуючи обсяги забезпечувальних платежів, розраховані у розмірі орієнтовно 30% вартості кондитерки, що поставляється до РФ, можна приблизно порахувати, що галузь перерахувала зі своїх оборотних коштів на рахунки російської митниці суму порівняти з півторамісячної вартістю всього експорту з України в РФ", - заявляє президент "Укркондпрома".

У коментарі Балдинюк уточнив, що жорсткість оформлення української кондитерської продукції спостерігається на всіх митних пунктах з Росією.

За його словами, ситуація нагадує складності, які виникли з поставками в Росію в липні на початку серпня, після цього питання було врегульоване, але напередодні сезону зростання продажів проблема знову виникла.

" Експорт до Росії з липня впав на 50-60%, це крім "Рошена" , - уточнив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: