Apple відкриє завод в штаті Арізона

Вівторок, 5 листопада 2013, 11:19

Apple відкриє завод зі штатом близько 700 чоловік, які будуть зайняті виробництвом деяких комплектуючих для смартфонів і планшетів.

Про це пишуть "Весті.Економіка".

Як повідомляється, ще 1300 осіб візьмуть участь у будівництві комплексу і монтажі обладнання.

На підприємстві буде встановлено обладнання компанії GT Advanced Technologies, яке використовується для виготовлення захисного сапфірового скла. Воно ж застосовується в лінзах відеокамер і сканерах відбитків пальців.

Реклама:

Згідно з підписаною угодою GT Advanced Technologies придбає і встановить необхідне обладнання, а також займеться його обслуговуванням . Apple в свою чергу зробить передоплату у розмірі 578 мільйонів доларів, яка буде згодом відшкодована протягом п'яти років. Виплати почнуться в 2015 році.

"Ми раді розширити наші внутрішні виробничі можливості завдяки новому заводу в Арізоні, Apple тут створює більше 2 тисяч робочих місць, - заявила сайту AllThingsD прес-секретар Apple Крістін Хуге. - Новий завод буде виготовляти компонети для продукції Apple і буде використовувати енергію, на 100% отриману з відновлюваних джерел енергії".

Поруч із заводом буде розташована ферма з сонячними батареями, яка і буде забезпечувати завод енергією. Це дозволить певною мірою зменшити операційні витрати виробничого комплексу .

Низька вартість енергії на внутрішньому ринку США і кваліфікована робоча сила відкривають дорогу для реіндустріалізациї країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!