Alcatel планує заробити на розміщенні майже мільярд євро

Вівторок, 5 листопада 2013, 09:56

 Alcatel-Lucent має намір провести додаткове розміщення акцій, за допомогою якого планується залучити 955 мільйнів євро, випустити облігації на 750 мільйонів доларів і скористатися кредитною лінією на 500 мільйонів євро.

Про це пишуть "Весті.Економіка".

Як повідомляється, завдяки проведеної реструктуризації, акції Alcatel- Lucent з початку року подорожчали на 180%.

Згідно із запропонованими умовами, акціонери компанії мають право придбати 8 нових акцій за кожну 41 акцію, яка у них вже є. Нові акції будуть продавати за ціною 2,1 євро за штуку при ринковій ціні 2,86 євро. Підписка відкриється 19 листопада і триватиме 10 днів.

Реклама:

У червні компанія почала процедуру реструктуризації і фінансового оздоровлення, яка дозволить знову повернути виробникові конкурентоспроможність .

Зокрема, планується продати непрофільні активи на 1 мільйон євро і позбутися від неприбуткових напрямів діяльності, що знизити операційні витрати на 300 мільйонів євро на рік.

У вересні Alcatel прийняла рішення звільнити близько 10 тис осіб з 72 тис бизько 900 робочих місць буде скорочено в європейських підрозділах.

Агресивна політика генерального директора Мішеля Комба приносить результати: котирування акцій компанії з початку року зросли майже на 180%. Але зупинятися на досягнутому, за його словами, не варто.

За підсумками III кварталу, виручка Alcatel-Lucent зросла в III кварталі на 7% при постійних курсах валют і на 1,9% з урахуванням зміни курсів, досягнувши 3,67 мільярда євро (5,05 мільярда доларів) завдяки збільшенню показників на ринку США і рішенням компанії почати скорочення витрат після шести збиткових кварталів поспіль.

У період з липня по вересень 2013 чистий збиток Alcatel-Lucent становив 200 мільйонів євро, або 9 євроцентів на акцію, проти збитку у розмірі 316 млн євро, або 14 центів на акцію, за період роком раніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: