"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

BlackBerry передумала шукати покупця на свої активи

Вівторок, 5 листопада 2013, 09:17

Канадська BlackBerry вирішила завершити пошуки покупця на свої активи, а також здійснити деякі перетворення в компанії і призначити нового виконавчого директора.

Про це пишуть "Весті.Економіка".

Нагадаємо, що BlackBerry протягом місяця намагалася знайти відповідного покупця на свої активи. Відомо, що до виробника смартфонів проявляли інтерес деякі корпорації із Силіконової долини, а також інвестфонди Cerberus і Fairfax Financial.

Консорціум інвесторів Fairfax Financial, який повинен був ознайомитися з фінансовими документами корпорації до цього понеділка, планував викупити BlackBerry за ціною 9 доларів за акцію, загальна вартість операції оцінювалася в 4,7 млрд доларів.

Реклама:

Однак тепер канадський виробник смартфонів вирішив піти іншим шляхом і скасував операцію з консорціумом інвесторів. Замість цього BlackBerry має намір залучити 1 млрд доларів інвестицій за допомогою конвертованого позики.

Більше того, відповідно до прес-релізу BlackBerry колишній її глава Торстена Хейнса замінить Джон Чен, який раніше керував технологічною компанією Sybase, який також очолить і рада директорів канадської корпорації.

Незважаючи на те що BlackBerry зробила серйозний стратегічний крок у бік відновлення, інвестори не оцінили зусиль керівництва компанії. Після публікації прес-релізу акції виробника смартфонів подешевшали на 18,5% до 6,33 доларів.

Як відомо, II квартал 2013 рік виробник смартфонів завершив з чистим збитком у розмірі 965 мільйонів доларів проти 229 мільйонів доларів роком раніше.

Крім того, до кінця року йому належить списати до 1 мільярда доларів (така ціна не проданих компанією телефонів) і скоротити штат на 40%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!