США запропонували Януковичу допомогу у виконанні вимог ЄС

Понеділок, 4 листопада 2013, 18:01

США готові представити допомогу Україні у виконанні умов, необхідних для підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це повідомила заступник державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторія Нуланд після зустрічі з президентом Віктором Януковичем, передають "Українські новини".

Переговори з українським главою держави тривали близько 2,5 годин.

"Ми повністю готові підтримати Україну в її роботі з виконання тих критеріїв і вимог, які залишаються, щоб зробити можливим підписання угоди про асоціацію з Європою і отримати привілеї від (зони вільної) торгівлі", - зазначила вона.

Реклама:

За словами Нуланд, під час зустрічі Янукович дав чітко зрозуміти, що Україна зробила свій вибір на користь Європи.

"Сьогодні я передала президенту лист від держсекретаря США Джона Керрі, в якому підкреслюється, що Україна зробила дуже багато на своєму шляху до Європи. У листі він також закликає виконати роботу, яка залишається", - додала вона.

Нуланд також зазначила, що під час зустрічі з президентом скористалася можливістю привітати виконання Україною частини умов ЄС у сфері законодавства.

Нуланд також повідомила, що США підтримують Україну в переговорах з Міжнародним валютним фондом в наданні допомоги для проведення реформ.

"Ми також говорили про нашу підтримку України в її подальших дискусіях з Міжнародним валютним фондом, в плані тієї підтримки, яку МВФ може надати для українських реформ", - зазначила вона.

На її думку, ті реформи, які проводить Україна в рамках європейської інтеграції та в рамках переговорів з МВФ, дозволяють зміцнити і україно-американські відносини і співробітництво.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!