Присяжнюк запевнив, що цукру вистачить всім

Понеділок, 4 листопада 2013, 17:28

Цьогорічної внутрішньої пропозиції цукру на ринку у 2,2 мільйона тонн повністю вистачить для потреб українців.

Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

За його словами, аби підтримати цукроварів, в Україні хочуть збалансувати вирощування буряків та виробництво цукру. Також, цьогоріч планується виробити понад 1,3 мільйона тонн цукру.

"Окрім того, ще є 890 тисяч тонн перехідних залишків. А цього більш ніж достатньо для потреб українців. Адже внутрішнє споживання за рік складає близько 1,8 мільйона тонн. На сьогодні ж сезон цукроваріння в розпалі. Загалом, переробкою солодкого кореня вже займаються на 38 цукрових заводах. І вони вже виробили понад 570 тисяч тонн цукру", - зазначив Присяжнюк.

Реклама:

Міністр додав, що аграрії продовжують збирання цукрового буряка, адже цьогоріч терміни змістилися. І наразі на цукрові заводи вже надійшло понад 5,5 мільйона тонн солодкого кореня. Загалом же цукровари цьогоріч планують переробити близько 11 мільйонів тонн цукрового буряка.

"Важливим завданням у забезпеченні внутрішнього ринку цукром власного виробництва є врахування інтересів виробників. Тому ми працюємо над збалансуванням виробництва цукру та вирощування цукрових буряків. Окрім того, Уряд підтримує диференціацію переробки солодкого кореня, включаючи виробництво біопалива з бурякової меляси. Це теж досить перспективний напрямок", - наголосив Присяжнюк.

Також глава відомства додав, що необхідно розвивати експортний потенціал галузі. І Уряд продовжує працювати над розширенням зовнішніх ринків збуту. Так, у попередньому маркетинговому році українські цукровари поставили за кордон понад 134 тисячі тонн цукру.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: