"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Світовий банк надасть Україні 350 мільйонів на енергоефективність

Понеділок, 4 листопада 2013, 17:14

Міністерство регіонального розвитку та Світовий банк обговорили підготовчі заходи проекту "Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України".

Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, з посиланням на першого заступника міністра відомства Григорія Семчука.

За інформацією прес-служби, фінансування підготовчих заходів здійснюється за рахунок коштів Гранту Фонду чистих технологій. Загальна вартість майбутнього проекту складе близько 350 млн доларів, а термін його реалізації - 6 років. Початок реалізації проекту заплановано на II півріччя 2014 року.

Представники Світового банку схвалили якість роботи Мінрегіону і консультантів, які впроваджують Грант Фонду чистих технологій і Центральної групи управління проектом "Розвиток міської інфраструктури".

Реклама:

Вони також залишилися задоволені співпрацею з комунальними підприємствами - майбутніми учасниками проекту та відзначили, що його підготовка здійснюється відповідно до узгодженого сторонами графіка.

Григорій Семчук повідомив, що на сьогодні вже підготовлені попередні проекти техніко-економічних обгрунтувань для 6 комунальних підприємств з Вінниці, Івано-Франківська, Кам'янець-Подільського, Миколаїва, Харкова, Херсона. На черзі підготовка ТЕО для підприємств Дніпропетровська, Кіровограда, Чернігова та Донецька.

Як повідомлялося, міністр регіонального розвитку, Геннадій Темник заявляв, що в Мінрегіоні ведеться робота з впровадження нових інвестиційних проектів у житлово-комунальному господарстві, серед яких - "Розвиток міської інфраструктури - 2" і "Проект підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: