"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна продовжить переговори з МВФ - джерело

Понеділок, 4 листопада 2013, 14:37

Україна продовжить переговори з Міжнародним валютним фондом щодо відновлення програми фінансування, і до їх остаточного завершення говорити про результати передчасно.

Про це повідомило високопоставлене джерело в уряді, передає "Інтерфакс-Україна".

"Робота над комплексом заходів зі зменшення економічних ризиків і скорочення фіскального дисбалансу триває. Складність цієї роботи полягає в тому, що необхідно не лише розробити ефективний інструментарій, а й аргументувати відповідні пропозиції так, щоб їх реалістичність сприйняв МВФ. Переговори з фондом триватимуть", - сказав співрозмовник агентства.

"Якщо переговори ще не завершено, то говорити про їх результати або про ухвалення конкретних економічних рішень некоректно. Українці дізнаються про ухвалені рішення в контексті співпраці з МВФ одразу, тільки-но їх буде узгоджено та затверджено. Поки що будь-які заяви на цю тему передчасні", - наголосив він.

Реклама:

Як повідомлялося, місія МВФ, що працювала в жовтні в Україні, рекомендувала уряду, зокрема, вжити заходів для консолідації фіскальної ситуації, підвищити внутрішні тарифи на енергоресурси та гнучкість курсу.

Також повідомлялося, що на спеціальній нараді президент України Віктор Янукович погодився, зокрема, на значне (до 60%) підвищення тарифів на газ для населення і на розширення коридору коливань курсу гривні до долара.

Остання 29-місячна програма МВФ stand-by, відкрита в липні 2010 року, передбачала надання Україні 15,2 млрд доларів, проте країна отримала лише два транші на близько 3,4 млрд доларів. Після завершення програми в грудні 2012 року Україна проводить переговори з МВФ про нову угоду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!