eBay прийматиме цифрові валюти

Понеділок, 4 листопада 2013, 12:57

Інтернет-аукціон eBay готується розширити список цифрових валют, які будуть прийматися до оплати товарів і послуг.

Про це пишуть "Весті.Економіка" з посиланням на The Financial Times.

Як повідомляється, в першу чергу користувачі отримають можливість розплачуватися корпоративними бонусами і "милями" авіакомпаній.

Генеральний директор eBay Джон Донахью впевнений, що цей спосіб оплати буде користуватися популярністю.

Реклама:

"Цифрові валюти стануть дуже важливим фактором. Зараз ми будуємо систему, в якій будь рітейлер може перевести свої одиниці в гаманці PayPal", - заявив він в інтерв'ю виданню The Financial Times.

"Кількість карток, які ви можете носити з собою, звичайно, обмежена. І запам'ятати, де і які знижки у вас накопичилися, досить складно. Але в цифровому гаманці ми можете зберігати хоч 50 різних карток на знижки", - пояснив генеральний директор eBay.

Індустрія цифрових платежів швидко набирає обертів.

Електронні системи розрахунків спільно з поширенням платіжних систем на смартфонах можуть істотно змінити ландшафт в цій області.

Зараз більшість з створюваних систем орієнтовані на обробку чеків, деномінованих в традиційних рублях, євро і доларах. Але через півроку-рік до цих схем можуть приєднатися і альтернативні грошові системи, такі як Bitcoin, Litecoin або Ripple.

Наприкінці вересня британський рітейлер Argos підписав угоду про співпрацю з eBay, згідно з якою англійський магазин може продавати свої товари через електронну торгову площадку.

Раніше компанія інтернет-торгівлі уклала угоду про партнерство з найбільшою програмою лояльності у Великобританії Nectar, дозволивши її учасникам заробляти бонусні очки при покупках через eBay.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: