ЗМІ: Влада хоче позичити у ЄС 610 мільйонів євро під невідомі відсотки

Понеділок, 4 листопада 2013, 11:40

Раді пропонують ратифікувати меморандум про взаємопорозуміння і кредитну угоду між Україною та Європейським союзом на суму 610 млн євро.

Про це йдеться в документах фракції Партії регіонів щодо голосування на найближчих пленарних засіданнях, що є в розпорядженні Тиждень.ua.

Згідно з цими документами, ЄС може видати Україні макрофінансову допомогу на зазначену суму після погодження з Міжнародним валютним фондом. Кредит буде виданий чотирма траншами, з максимальним терміном погашення 15 років.

Операційні витрати на надання кредиту повинна фінансувати Україна. Кредитор зможе негайно припинити видачу коштів "у випадку порушення угоди".

Реклама:

При цьому, як сказано в супровідних документах, наразі уряд не може повідомити відсоткову ставку за кредитом та в цілому майбутні витрати державного бюджету на погашення боргу.

Адміністрація президента, уряд та фракція ПР згодні прийняти законопроект у першому читанні.

Нагадаємо, у лютому цього року Україна і Європейський союз підписали меморандум про виділення Києву макрофінансової допомоги в розмірі 610 млн євро.

Меморандум про взаєморозуміння передбачає виділення траншів кредиту в розмірі 100, 10, 250 і 250 млн євро. Термін реалізації програми допомоги становить два роки з моменту вступу Меморандуму в силу.

У вересні глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що виділення Європейським союзом 610 млн євро макрофінансової допомоги Україні залежить від відновлення співпраці з МВФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!