Лукаш дала третину мільярда на ведення держреєстрів

Понеділок, 4 листопада 2013, 09:49

Міністерство юстиції уклало угоду з держпідприємством "Інформаційний центр" Мінюсту на ведення держареєстрів у другому півріччі 2013 року.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Вартість угоди становила 309,55 мільйона гривень.

Як пише видання, у першому півріччі Мінюст виділив на ведення реєстрів 316,26 млн гривень.

Реклама:

"Держінформ’юст" веде 18 реєстрів, у тому числі реєстр прав власності на нерухомість, де реєструються права на об’єкти нерухомості громадян, юридичних осіб.

Угоду на фінансування державних реєстрів у другому півріччі укладено лише за два місяці до кінця року, йдеться у повідомленні.

"Це відбулось після того, як міністром юстиції у липні було призначено Олену Лукаш і вона призначила нове керівництво "Інформаційного центру". При цьому було порушено карну справу про розкрадання державних коштів з держпідприємства через схему роялті", - пише видання.

"Інформаційний центр" за три роки перерахував компаніям "Арт-мастер" і "3-Т" 411 млн гривень у якості авторської винагороди за те, що вони підтримували роботу державних реєстрів, підпорядкованих ДП "Інформаційний центр".

Нагадаємо, 15 жовтня Лукаш заявила, що досудовим слідством вже встановлено, що колишні службові особи держпідприємства "Інформцентр" за попередньою змовою з керівництвом фірм-розробників програмного забезпечення втілили схему розкрадання державних коштів, яка полягала в заволодінні коштами, що надходили на рахунки "Інформаційного центру" за користування послугами державних та єдиних реєстрів у період із 2000 по 2013 роки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: